Sony Ericsson K750i

02.03.2005 Celý región

Sony Ericsson K750i prináša opäť trochu odlišný dizajn ako jeho predchodcovia. Signifikantný prechod k čiernej farbe kvitujeme, elegancia sa blíži k modelu T...
Sony Ericsson K750i prináša opäť trochu odlišný dizajn ako jeho predchodcovia. Signifikantný prechod k čiernej farbe kvitujeme, elegancia sa blíži k modelu T630 a možno je ešte aj lepšia. Tvary telefónu sú prísne hranaté, iba jemne zaoblená vrchná a bočná strana sa majú trošičku od hrán ďalej. Ale už pri klávesnici vidíte návrat na striktné pravoúhle tvary.

Pomerne zaujímavé sú rozmery - 100x46x20,5 mm sa úplne zhoduje s modelom W800i, hmotnosť je aj tu neznáma.

Aj zloženie prístroja kopíruje bočné strany W800i - vľavo je slot na Memory Stick Duo karty a tlačidlo PLAY / PAUSE, vpravo vidieť strieborné tlačidlo fotoaparátu a dvojtlačidlo hlasitosti. Zadnú stranu pokrýva odsúvateľný kryt šošovky fotoaparátu a zrkadielka - poriadna ochrana fotoaparátu nikdy nezaškodí.

To predná strana má iba displej a klávesnicu, pričom obe pôsobia pomerne jednoducho. Alfanumerická klávesnica s pravidelnými pravouhlými tlačidlami v čiernej farbe a bielymi popismi na pohľad vyhovuje, strieborný päťsmerový joystick vyzerá správne kontrastne. Funkčná časť ráta s dvomi väčšími potvrdzovacími tlačidlami (a ďalším tlačidlom medzi nimi), klávesom BACK a korekčným klávesom C.

Displej prístroja si pravdepodobne ponechá svoje fyzické rozmery z K700i, už teraz je však jasné rozlíšenie 176x220 pixelov. Displej však získa na kvalite vďaka LCD prevedeniu so zobrazovaním 262 tisíc farieb. Uvidíme výslednú kvalitu, pevne však dúfame, že nebude taký náročný na spotrebu batérie ako na K700i.

Fotoaparát v telefóne je dvojmegapixelový. Sony Ericsson pekne poskočil z VGA na 2MPix v prípade bestsellerov a maximálne rozlíšenie 1632x1124 pixelov je už veľmi slušné aj na post-produkciu do podoby tlačených fotografií. Výrobca navyše sľubuje aj štvornásobný digitálny zoom, automatické zaostrovanie, makrorežim, redukciu efektu červených očí i možnosť prídavného blesku. A môžeme čakať aj menu prevziate z digitálnych fotoaparátov Sony ako v prípade S700i alebo W800i.

Zloženie funkcií kopíruje zloženie z W800i, takže sa dočkáme tribandového prevedenia, viacpoložkového zoznamu so zatiaľ neznámou kapacitou a 40-hlasou polyfóniou (nechýbajú pritom ani MP3 zvonenia).

Textová komunikácia by mala byť v poriadku vrátane SMS, EMS, MMS a e-mailov. V organizačnej zložke nemôžeme čakať príliš veľa zmien - dostaví sa tradične opakovaný budík, kalendár, diktafón, synchronizácia plus základné funkcie ako kalkulačka alebo odpočítavač času.

Dáta obhospodári GPRS triedy 10 a asi sa dočkáme aj HSCSD. Na druhej strane nevidíme vo funkčnej zostave EDGE. Konektivita s inými prístrojmi je trojaká - dočkáme sa dátového kábla, infračerveného portu i Bluetooth.

Prístroj navyše obsahuje aj prehrávač audiovizuálnych súborov, využitie ako MP3 prehrávača už bude konečne možné vďaka internej pamäti 38 MB + podpore pamäťových kariet Memory Stick Duo.

Zdroj: www.mobil.sk
 

Vyberte región